Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kon tot en met 26 februari reageren.

herstel oorspronkelijke biodiversiteit geen huizen

Door: w r
26 februari 2023

Behoud/ Herstel/ Uitbreiding van groen en natuur in Stadsbroek.

Mijn voorkeur is Stadsbroek onder deskundig beleid zo in te richten dat ecologische duurzaamheid centraal staat. Veel biodiversiteit zoals houtwallen, struweel, heggen, moeras, bomen en bloemen enzovoort waar plaats is voor vogels, weidevogels, fazant, haas, hermelijn, kikkers, salamanders, bijen, libellen en alles wat vliegt en op de grond leeft. 
 Zodat wat nu zo goed als verdwenen is weer de kans krijgt zich hier te vestigen. Waar rust is in broedtijd en niet alles verstoord wordt door loslopende honden en mensen die buiten de wandelpaden lopen. 
 Een gebied waar geen bebouwing komt want er is al zoveel steen. 
 Hoe mooi zou het zijn als deze kant van de Milligerplas grenzend aan Stadsbroek tezamen met Hasselterdijk, Zwartewater, Westerveld en Stadslanden één groot natuurpark zou worden waar velen van kunnen genieten. 
 AIs dat teveel gevraagd dan in ieder geval Stadsbroek zo maken.  

Argumenten

Argumenten voor

Gert | 27 februari 2023 09:37

Helemaal mee eens! Goed doordacht! Zou ook het land ten noorden van de gemeente grens bij de (nu nog) zandwinning erbij betrekken.
Door een bos aan de noordzijde zouden ook de lelijke gebouwen van het industrie park Hasselt aan het zicht worden onttrokken.

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel