Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kon tot en met 26 februari reageren.

Voedselbos Zwolle

Door: Otto Veerman-Fraay
21 februari 2023

Een eetbaar landschap bestaande uit een voedselbos en tuinderij die zich richten op de verbinding tussen mens, natuur en landbouw.

Welkom bij Voedselbos Zwolle, waar voedsel, natuur en verbinding centraal staan. Aan de rand van Zwolle realiseren we samen met de bewoners van de stad een duurzaam eetbaar landschap waar je kan genieten van de pure smaken, geuren en kleuren die de natuur je te bieden heeft. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud, waar je kan delen, leren en spelen in de natuur. 

Het voedselbos heeft een duidelijk agrarisch karakter en richt zich voornamelijk op de teelt van biologisch groente, noten en fruit voor de directe omgeving. Daarbij is er in het bijzonder oog voor natuur en cultuurhistorische waarden. Een plek waar natuur, landbouw en mensen samenkomen. 
Het voedselbos is daarmee een broedplaats voor duurzame ondernemers, culinaire uitspattingen en creatief plezier. 

Door het gebied deels openbaar te maken en de uitstekende locatie is het laagdrempelig om voor mensen uit de buurt langs te komen en te genieten van de natuur en producten te komen oogsten. Iedereen is welkom, we zijn tenslotte allen afhankelijk van voedsel. Voor ieder wat wils, een kant en klare groente-, fruit- en notentas of zelf komen oogsten of even genieten van de natuur.

Ziet u zo een plek ook voor zich en heeft u daar ideeën bij. Laat het ons weten en we maken samen een prachtig landschap van Stadsbroek!

Voedselbos Zwolle
www.voedselboszwolle.nl 


Argumenten

Argumenten voor

Peter-Maarten | 22 februari 2023 22:16

"natuur, landbouw en mensen samenkomen." Een goed idee. Hoe groot zou dit minimaal moeten worden om tot zijn recht te komen?

Reageren


José | 25 februari 2023 22:59

Voor een deel van het gebied zou ik het mooie bestemming vinden, maar ook een deel open voor wandelen, fietsen en ruimte..

Reageren


Argumenten tegen

Jmhe | 22 februari 2023 03:57

Tegen: cultuurhistorisch is dit een open landschap.
Dit is de oudste polder van nederland!
Biologische ( volks)tuinen prima, maar geen bomen.
Bovendien is de grondwaterstand hier meestal zo hoog, dat gras het prima doet, maar iets wat dieper wortelt niet

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel