Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kon tot en met 26 februari reageren.

Woningbouw Stadsbroek, IJsselvizier niet aantasten

Door: Ruurd Kempenaar
20 februari 2023

Ik zou Stadsbroek gebruiken voor woningbouw en IJsselvizier laten houden zoals het is. Misschien zelfs minder bebouwing (indien mogelijk)

Dit idee is bedoeld voor woningzoekenden, vooral voor starters en mensen met een kleinere portemonnee, maar ook voor natuurliefhebbers. Het stuk dat IJsselvizier heet, is zo mooi en van absolute waarde voor de stad. Stadsbroek daarentegen vind ik een plek waar je mooi kunt wonen, met de natuur dichtbij. Uiteraard kun je mooi bouwen, zodat de natuur niet volledig verloren gaat. Zo wil ik er voor zorgen dat er voldoende huizen voor starters en mensen met een lager inkomen zijn, op mooie plekken, waar normaal alleen mensen met wat meer te besteden, kunnen wonen. Aan de andere kant wil ik natuur behouden en versterken, zodat mensen ontspanning in de natuur kunnen vinden en kunnen genieten van al het moois dat Zwolle heeft te bieden. 


Argumenten

Argumenten voor

Peter-Maarten | 22 februari 2023 22:36

Sympathiek idee, mits het bebouwde gebied beperkt blijft tot bijvoorbeeld 5-10% van het totale gebied en zich aan de kant van de werkerlaan bevindt. Versterken en opwaarderen van de natuur in de andere 90-95% van het gebied zou enorm veel toevoegen voor Stadshagen en ook Zwolle algemeen.

Reageren


Argumenten tegen

Jmhe | 22 februari 2023 04:22

Geen woningbouw hier, dan is er ook geen natuur meer over.De woningdichtheid in Stadshagen is al heel groot, en de hoeveelheid groen heel klein.Bovendien: projectontwikkelaars zijn minder geïnteresseerd in goedkope starten woningen.
Enhoe voorkom je, dat er luxe huizen( brengen meer WOZ belasting op voor de gemeente) gebouwd worden voor de rijke randstedelingen?

Reageren


julius | 24 februari 2023 11:07

Liever geen woningbouw in dit gebied omdat er niet al te veel groen meer is in stadshagen.
Dus laat dit gebied verder zoals het nu is.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel