Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kon tot en met 26 februari reageren.

Kleinschalig wonen met veel groen

Door: Ria Marteijn
16 februari 2023

In Zwolle is weinig ruimte voor 'andere' woonvormen, zoals erfdelen/klein wonen/zelfvoorzienend wonen. Hier liggen kansen!

Beide gebieden lijken mij geschikt voor 'andere' woonvormen, waarbij je meer contact hebt met de groene ruimte om je heen en waar je ook meer bij elkaar betrokken bent. Denk bijvoorbeeld aan 'tiny houses', wikkelhuizen of houtbouw, samen een erf delen, huizen gemaakt van natuur/milieuvriendelijke materialen en lichte bouw. Natuurinclusief bouwen en duurzaamheid zijn het uitgangspunt. Geen grote bouwblokken en dure woningen, maar vooral woningen voor starters, senioren of mensen die gewoon minder ruimte nodig hebben. Naar mijn idee moet je de beide gebieden niet helemaal vol bouwen, maar veel ruimte over houden voor groen, bijvoorbeeld buurtboomgaardjes, groene speel plekken, ruimte voor moestuinen. Dit kan bijvoorbeeld in combinatie met een biologische stadsboerderij/tuinderij als onderdeel van een nieuw landgoed. 


Argumenten

Argumenten voor

Sarah | 18 februari 2023 20:55

Eens met dit idee. Er is nog te weinig mogelijk op het gebied van kleinschalig wonen met meer natuur om je heen in Zwolle. Wanneer dit beschikbaar is, is het te duur voor starters.

Reageren


Camiel | 20 februari 2023 16:26

Helemaal mee eens.
Creëren van nieuwe natuur met kleinschalige inclusieve evenwichtige woonvormen met behoud van het dorps landelijke allure . Een nieuw landgoed met karakter waar iedereen cultuurhistorische waarde ervaart.
Hoe mooi is dat.

Reageren


Peter-Maarten | 22 februari 2023 22:49

Dit zou inderdaad een mooie toevoeging zijn en Stadshagen qua bouw en woonvormen verrijken. Een klein gedeelte van de Stadsbroek zou hiervoor echter volstaan want het is een enorm gebied en het grootste deel kan voor natuur gereserveerd blijven.

Reageren


Argumenten tegen

Paul | 17 februari 2023 16:57

Geen woningen en bebouwing in natuurgebied Stadsbroek, dit ontregelt de flora en fauna die er nu nog is aan deze zijde van de Milligerplas. Aan de andere kant zijn reeds woningen gebouwd en heeft de natuur zich verplaatst naar de andere zijde, houden zo.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel