Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kon tot en met 26 februari reageren.

Herenboeren Zwolle

Door: Zaza Versteeg
14 februari 2023

Natuurinclusief gemengd agrarisch bedrijf. Coöperatief bedrijf bestaande uit 250 huishoudens uit Zwolle en omgeving.

Wij zien graag een coöperatieve Herenboerderij binnen de gemeentegrenzen van Zwolle. Een natuurinclusief bedrijf dat een fijne plek is voor zowel mensen, dieren en gewassen. Natuurgedreven, sociaal verbonden en economisch gedragen. Een gemengd boerenbedrijf dat voedsel produceert voor de 500 leden van de boerderij. Leden zijn mede-eigenaar, ondernemer, producent en consument van het bedrijf.
Een plek voor en door de bewoners van Zwolle waar samen duurzaam voedsel geproduceerd wordt op een natuurinclusieve manier. Voedsel produceren in samenwerking met de natuur, waar bijzondere landschapselementen behouden blijven of in ere hersteld worden. Het vergroten van de biodiversiteit in het gebied, verbeteren van bodem- en waterkwaliteit zijn speerpunten in de bedrijfsvoering van een Herenboerderij. Een Herenboerderij kan een voorbeeldfunctie vervullen in de regio en inspiratie bieden aan burgers en boeren om samen te werken richting een toekomstbestendig voedselsysteem. Korte keten, geen gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, regeneratief.
Er is een lokale kartrekkersgroep in oprichting met meer dan 100 geïnteresseerden voor een Herenboerderij in de directe omgeving van Zwolle. Deze kartrekkersgroep wordt ondersteund door Herenboeren Nederland. Voor de oprichting van een een Herenboerderij zijn we op zoek naar 15-20 hectare. We werken graag samen met andere initiatieven om samen tot een mooie invulling van het gebied te komen.
De plannen van Herenboeren Zwolle lichten we graag met de kartrekkers van het initiatief en Herenboeren Nederland toe in een presentatie. Zie voor meer informatie over het Herenboeren concept de website van Herenboeren Nederland: https://tinyurl.com/bdhfjme8 


Argumenten

Argumenten voor

Mariken | 15 februari 2023 11:02

Prachtig! Ik zou graag mijn voedsel hier willen kopen.

Reageren


Dicky | 15 februari 2023 11:23

Mooi idee. En ik zou helemaal blij worden als er dan ook ruimte komt voor een volkstuin voedselbosjes. Zodat mensen die een voedselbosje willen daar lekker aan de slag kunnen.

Reageren


Peter-Maarten | 22 februari 2023 23:03

Goed idee. Hoeveel is 15-20 hectare ten opzicht van het gehele gebied?

Reageren


Argumenten tegen

Paul | 17 februari 2023 16:58

Liefst geen bebouwing en geen extra verkeer in dit natuurgebied.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel