Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kon tot en met 26 februari reageren.

Groen groener groenst

Door: Heidi Goedvriend
11 februari 2023

Stadsbroek moet groen blijven. Er is al zo weinig groen in Stadshagen. Dit gebied zou een oerlandschap moeten worden.

Het is onnodig om dit deel te bebouwen. Stadshagen is al de grootste wijk en heeft recht op groen. Een gebied dat  bijdraagt aan het tegengaan van het opwarmen van de stad. Voor de leefbaarheid en het welzijn van de mensen in de wijk is het nodig om de natuur ruimte te geven. Ik vind dat de gemeente een bijdrage moet leveren aan de biodiversiteit. Te denken valt dus aan een oerlandschap. Een plek waar de natuur, met beheer zodat er recreatie mogelijk is, de ruimte krijgt. Waterbuffering, moeras, bloemrijk en bossages.
Daarnaast zou er een oerbos gemaakt kunnen worden waar men kan recreëren op natuurlijke wijze. Speelbos voor kinderen bv. Daarnaast grenst het aan de Milligerplas, waar nu ook al genoeg gebouwd wordt. Dat vind ik al erg zonde. Al die boemn die weggehaald zijn, moeten ook weer ergens terugkomen. In het Stadsbroeker oerbos! Dit is nodig omdat de aarde opwarmt, er te veel stikstof is en mensen groen nodig hebbe in hun omgeving. Hier is onderzoek naar gedaan. We hebben al voldoende huizen in deze wijk en er wordt nog steeds gebouwd. In verhouding met andere wijken hebben wij hier weinig groen. Dus ik zou zeggen: groen groener groenst hier in Stadshagen! 


Argumenten

Argumenten voor

Gertia | 11 februari 2023 10:20

Ik ben het hiermee eens. Stadshagen wordt helemaal vol gebouwd. Dit stukje stadsbroek is nog heerlijk wandelen met de hond langs de dijk. Ik kan genieten van de schaapjes en de rust daar. Zo weinig groen in Stadshagen en inderdaad met opwarming aarde zou het mooi zijn als daar een mooi bos gebouwd zou worden.

Reageren


Marco | 11 februari 2023 11:27

Helemaal mee eens. De milligerplas is qua natuurwaarden ook al om zeep geholpen laten we dat hier alsjeblieft ook niet doen. Laten we de waarde van de rivierdelta terug laten komen in de vorm van natuur.

Reageren


Sander | 15 februari 2023 10:48

Eens, maak er moeras en bos van. Maar niet teveel recreatie door mensen, zodat het ook echt zoveel mogelijk natuur is.

Reageren


Spencer | 13 februari 2023 19:56

Helemaal eens met een groen Stadsbroek! Een van de weinige groene uitloopruimtes in het volgebouwde Stadshagen. Belangrijk voor nu en voor de toekomst!

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel