Spring naar inhoud

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Je kon tot en met 26 februari reageren.

Voedselbos Zwolle

Door: Otto Veerman-Fraay
6 februari 2023

Een eetbaar landschap bestaande uit een voedselbos en tuinderij die zich richten op de verbinding tussen mens, natuur en landbouw.

Welkom bij Voedselbos Zwolle, waar voedsel, natuur en verbinding centraal staan. Aan de rand van Zwolle realiseren we samen met de bewoners van de stad een duurzaam eetbaar landschap waar je kan genieten van de pure smaken, geuren en kleuren die de natuur je te bieden heeft. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud, waar je kan delen, leren en spelen in de natuur. 

Het voedselbos heeft een duidelijk agrarisch karakter en richt zich voornamelijk op de teelt van biologisch groente, noten en fruit voor de directe omgeving. Daarbij is er in het bijzonder oog voor natuur en cultuurhistorische waarden. Een plek waar natuur, landbouw en mensen samenkomen. 
Het voedselbos is daarmee een broedplaats voor duurzame ondernemers, culinaire uitspattingen en creatief plezier. 

Door het gebied deels openbaar te maken en de uitstekende locatie is het laagdrempelig om voor mensen uit de buurt langs te komen en te genieten van de natuur en producten te komen oogsten. Iedereen is welkom, we zijn tenslotte allen afhankelijk van voedsel. Voor ieder wat wils, een kant en klare groente-, fruit- en notentas of zelf komen oogsten of even genieten van de natuur.

Ziet u zo een plek ook voor zich en heeft u daar ideeën bij. Laat het ons weten en we maken samen een prachtig landschap van Stadsbroek!

Voedselbos Zwolle
www.voedselboszwolle.nl


Argumenten

Argumenten voor

J | 7 februari 2023 17:23

Top idee, I'm in!

Echte natuur bestaat niet echt in Nederland. Rondom Zwolle is er aan deze kant van de IJssel niet extreem veel natuur om van te genieten. Hier kun je dubbelop genieten van de natuur en al het heerlijke wat er 'verbouwd' wordt

Reageren
derk | 13 mei 2023 21:38

Vergeet de paddenstoelen en de aardperen niet.Nel | 7 februari 2023 22:30

Leuk idee, het is groen, voedzaam en duurzaam

Reageren


Mariken | 8 februari 2023 16:53

Prachtig! Dit ontbreekt nog in Zwolle en is nodig om de stad leefbaar en gezond te houden.

Reageren


Jeannet | 13 februari 2023 16:10

Top idee! Misschien te combineren met de ideeën die er zijn voor het Stadshager Bos? Samen sterker ofzoiets?!!! 😊

Reageren
Otto | 20 februari 2023 21:25

Helemaal mee eens, een mooi samenspel van bos en een eetbare bosrand.Spencer | 13 februari 2023 20:01

Heel goed idee en lost tal van uitdagingen op als we maar groot durven denken! Samen met het Stadshager Bos ook een goed idee!

Reageren


Dicky | 15 februari 2023 11:19

Een supergoed idee. Ik wilde het zelf ook indienen. Ik zou heel graag zien dat er ook een soort volkstuin komt maar dan voor voedselbos. Zodat mensen die lekker zelf een bosje willen (ik) aan de gang kunnen. Op een reguliere volkstuin kan dat nu niet, omdat de bomen voor schaduw op de slaplantjes van de buren zorgen.

Reageren
Otto | 20 februari 2023 21:22

Leuk idee Dicky, nog niet eerder gehoord, maar een hele leuke wending aan bestaande idee voor een voedselbos!Sanne | 23 februari 2023 19:36

Super goed idee! Duurzaam en een leuke toevoeging voor Zwolle. Wellicht gecombineerd met een kleinschalige horeca onderneming?

Reageren


Richella | 6 april 2023 14:00

Alles behalve bouwen! Laat de polder de polder en/of combi soort park/bos zoals Vondelpark! Het is schrikbarend hoe veel groen er verdwijnt in een enorm tempo! Wij hebben de natuur nodig en niet alleen beton! gebruik jullie gezonde groene verstand!

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel